MENÜ

Ez a másik kedvenc játékom  :Az infót netről szedtem!

 

A Minecraft egy jelenleg beta fázisban lévő, sandbox stílusú számítógépes játék, amit a svéd Markus Persson ötlete és egyben ő is fejlesztette. A játék még igen korai fázisban van, mégis már most hatalmas népszerűségnek örvend világszerte.

A játék alapvetően egyfajta 3D túlélőszimulátor, azaz egy lakatlan világ az adott, ahol az egyetlen igaz lakó a játékos maga, aki egy ember. Nem lehet pontosan eldönteni a háttérinformációkat; akár úgy is felfoghatjuk, hogy a paradicsomban járunk, és az egyetlen embert irányítjuk. A játékos külsőleg - akárcsak minden más teremtménye a világnak - erősen el van stilizálva. Szürkés színű lábast, kék nadrágot (valószínűleg farmert) és világoskék, rövid ujjú pólót hord, haja feketésbarna, arca borostás és körszakállat visel, szemszíne kék. A világ kockákból áll, beleértve az élőlényeket és a karakterünket. A játék teljes szabadságot ad, tehát azt tesz a játékos, amit akar. Bármit megváltoztathat. A változtatásoknak csak a képzelet szab határt.

A játékot lehet egyedül, vagy hálózaton keresztül, más játékosokkal együtt játszani szervereken. Két féle szerver létezik: SMP (survivor multiplayer) és Creative server. Az előbbi olyan, mint az egyjátékos mód, nyersanyagtermelés, küzdelem stb. Az utóbbiban viszont csak építkezni lehet. A játékos itt halhatatlan.

Minecraftlogo.gif
Minecraft title.png
Fejlesztő Markus "Notch" Person
Mojang Specifications
Kiadó Mojang Specifications
Kiadási dátum Classic:2009. május 17.
Alpha: 2010. június 28.
Beta: 2010. december 20.
Verzió Classic: 0.30
Classic Server: 1.10.1
Beta: 1.3_01
Beta Server: 1.2_02
Műfaj Sandbox ,kaland
Adathordozó Digitális formában kerül terjesztésre (nincs CD/DVD)

 

Hírek

  • Új sorozat!
    2011-07-19 17:37:35

    Több infóért menj a "A végzet" menüpontra

  • Megnyílt
    2011-02-23 17:42:38

    Megnyílt az oldalam

Szavazás

Folytassam CJ bosszúját?
Nem tudom!
Folytasd!
Ne folytasd!
Asztali nézet